Dumlekakor

Denna helg har jag bakat & lagat mat mest hela tiden=) Härligt att pyssla i köket när det är kallt ute. Igår provade jag att göra dumlekakor och de blev fruktansvärt goda. Två gjorde jag med daimchoklad med de blev inte lika goda. Dumle ska det vara:)
Sen provade jag att göra rosmarin baguetter, de blev rent ut sagt skitäckliga. De har ju inte riktig jäst här, eller jag har iallafall inte hittat den ännu. Jag provade ett recept med torrjäst, men det lyckades inte helt. Det får bli ett andra försök någon annan dag... 

Nu står det en gulash gryta och puttrar på spisen, 4 timmar ska den sammanlagt stå & puttra, så jag började med middagen runt klockan 2 idag=) Mysigt med långkok på en söndag!



Världens bästa 'slickepott' har jag, en rosa gris!

Vårt nya hem...

Här är lite bilder från vårt nya hem. Nu får ju inte vi nyckeln förren 1 April, så de här bilderna är från hur det ser ut nu, med gamla ägarnas möbler & färger. Den gröna väggen ska bort först och vinden ska göras om till ett mysigt gästrum:)
Jag tror att vindsrummet är det som behöver mest kärlek, resten älskar vi redan!

Jag lägger ut nya bilder när vi har flyttat in & våra möbler är där & allt är målat, tapetserat & klart...
Jag älskar köket, golvet i vardagrummet, badkaret, jag är nog kär i hela huset tror jag:)

Eftersom marken är så dyr i Holland (mycket folk, lite plats), så blir fristående hus nästintill omöjligt att köpa, om man inte är superduperrik. Så jag & Chris har satsat på ett fint radhus i ett härligt område, precis på knuten till ett stoooort naturområde. De kallar området för sveapark, för det är inspirerat av svenska hus, byggt av trä (och alla gator har svenska namn, hehe). Många hus i Holland är annars mer av sten.

Det är fyra våningar.
1. Hall, stort förråd med separat dörr ut - perfekt för cykeln, toalett, kök
2. Vardagsrum
3. Hall, badrum (badkar, yej), två sovrum
4. Ett sovrum, hall, förrådsutrymme med tvättmaskin osv.
Och en trädgård förståss,  den ser liten ut på bilderna, men det är större i verkligeheten (för holländska mått stor trädgård, haha, 13 lång och cirka 5 bred). För oss svenskar är det litet, men jag har vant mig vid tanken;) Bara jag kan grilla & sitta i solen så är jag nöjd. Sen så skulle jag vilja ta bort lite av stenplattorna och köpa mer gräsmatta, men det går ju alltid att fixa.



Och bland det bästa av allt, vi har ett större kylskåp och en riktig frys, no more frysfack:)
& en av Chris favoriter, egen parkering på egen uppfart, från husdörr till bildörr, 1 sekund, vilken lyx. Där vi bor nu kan vi leta parkering i 20 minuter.

Ett eget hus:)


Det firar vi med bubbel:)

Jippie, huset är vårt:) Igår accepterade de vårt bud. 1 april får vi nyckeln, som jag längtar!




Bubbel mys!

Hus

Hur lång tid ska det ta? Konstiga typer det där, först sänkte de priset, då höjde vi lite (men under deras pris), då höjer de jäklarna priset igen. Har jag aldrig hört talas om, men bra taktik av dem, för nu har vi höjt priset till vårt maximum. Hoppas, hoppas, hoppas att vi får det, vill att huset ska bli vårt!

Nu kom precis krullbollen hem & nu ska han laga tortellini till oss. Mums:)



Vem vill inte sälja hus till den här tjejen?:)


Fredagsmys...

Såhär mysigt har jag det helt allena ikväll (Tack för dumlen mamma:) Chris är på fotbollsquiz & jag ska mysa med två avsnitt av min favoritserie. Sen har jag en skräckfilm som jag vill se, men jag tror jag väntar tills jag kan se den med Chris, annars blir det att sova med lampan tänd:)



Hoppas ni får en mysig helg!


Hus

Nu har vi lagt första budet på huset... Så spännande.
Idag var vi där och kollade för andra gången, jag började nästan gråta för att jag bara kände.. "här vill jag bo" (det visade jag inte för mäklaren förståss, Chris har drillat mig när det gäller pokerface, poooookerface Jenny! Härlig känsla iallafall, att känna och kunna se framför sig att man bor där, lagar mat i det fina köket, sitter i den lilla trädgården med Chris & ett glas vin...

Snart kanske vi är husägare:) Håll tummarna för oss!


Har helt glömt bort att göra ett inlägg om underbara julen, sverige, att träffa vännerna & familjen. Så skönt att vara ledig i två veckor & bara njuta. Det behövs ibland. Ett litet foto med mig & min underbara mamma från nyår:)


RSS 2.0