Sovrum...

Kors i taket, 2 inlägg på en dag:) Tänkte passa på när jag är ledig såhär mitt i veckan.
Visade ju vardagsrummet för ett tag sedan, så har provat att ta lite bilder på sovrummet också. Svårt med bilder, att få grepp om hur stort/litet det är, men kanske är kul att se hur vi bor iallafall.
Vi har väggar från helvetet, jo det är så himla svårt att sätta upp saker på väggen, den liksom smular sig, hehe.



Vill ha lite mer färg & mer saker på väggarna. Men man kan inte göra allt på samma gång.
Förresten, i Holland har nästan alla heltäckningsmatta i sovrummen. Så var det väl mycket i Sverige förut också om jag inte minns fel.

Ha en mysig onsdag!

Alice in wonderland...

Igår var vi på 3D bio och såg Alice in wonderland. Superhärlig film, gillar verkligen Johnny Depp och hans skruvade roller. Första gången med 3D glasögon, så det var riktigt tufft, men lite ont i ögonen efter tyckte jag nog (kändes stelt i ögonen, var lite rädd att jag skulle bli permanent skelögd under filmen:).

Idag kom våren på riktigt, som en varm jävla käftsmäll kom den, som vi väntat (sent för att vara Holland), nu är det runt 15 grader varmt & strålande sol. Bort med vinterjackan och fram med den gamla svarta vår kavajen, lovely.

Klockan är lite efter tio och jag har hunnit till husdoktorn (de var imponerade av min holländska, yeej), kollat bröst & födelsemärken (allt stod bra till med allahopa). Sen har jag handlat mat på internet, så praktiskt, de kommer med veckohandlingen mellan klockan 12-14 på lördag med Albert bilen. Nu ska jag damma och läsa på balkongen och ikväll blir det svensk moussaka och sen till språkkursen. Härligt med en ledig dag mitt i veckan:)


Mamma&Pappa

Om en månad kommer min mamma & pappa & hälsar på. Då har det nästan gått fyra månader sedan jag fick krama om dem. Ska bli helt underbart! Se Amsterdam, kanske någon marknad, dricka vin på balkongen, äta gott, spela kort & bara mysa tillsammans:)


Bild från förra året vid de lite annorlunda kub husen:) Ohh, längtar!


En natt på museum

I lördags var vi på museum natt. Alla museum var öppna på natten över hela Rotterdam. Det var jag, Chris, Ray & Ankan (Raymond & Janka). Inne på alla museum fanns det olika liveband som spelade och vi drack strawberry daquires som smakade lite för mycket vodka.

Vi såg tavlan ‘babels torn’, uråldriga vapen från andra världar, finfina bilder på gamla skepp och mycket mer.

Vi traskade vidare i natten och kom till ett litet cirkustält där de serverade öl och en kvinna i vit klänning och turban snurrade runt runt runt i över en timme till mystisk musik och hon verkade nästan vara i trans, sedan slutade musiken och hon stannade och stod still utan att ramla. Helt otroligt.

Gratis museum bussar åkte runt i staden och tog oss till en liten bar där de pyjamasklädda människorna serverade gratis frukost & vi fick skriva poesi om vi ville som sedan blev uppläst för alla där.

Vi såg några till museum, till exempel med skulpturer av stora svampar & sen blev vi så hungriga av all konst & allt gående så Ankan tog oss till en resturang som hette Bazar och som även var som en stor basar. Det var som att vi plötsligt hade hamnat på en marknad i fjärran östern, med mysiga bord, olika stånd med grönsaker och stora glaslyktor hängandes från taken. Där åt jag linssoppa med citron och cremefraiche, sedan drack vi te i små färgglada teglas.

Sedan begav vi oss hemåt & jag har aldrig varit gladare att lägga mig att sova, jag somnade nästan innan mitt huvud nuddat kudden.

 Livrädd:)


Boris

Under dessa babyboom tider bland mina vänner & bekanta & i min familj, så är det lätt att känna att man också vill ha en liten bebis. Jag & Chris känner dock att vi inte är riktigt redo för bebis ännu, så vi kompromissade lite & tänkte börja på en lägre nivå med ett litet husdjur.
Först tänkte vi skaffa en liten kanin, men då vi jobbar heltid & åker till Sverige ibland så tänkte vi att det skulle vara synd om den lilla gnagaren.
Sen var vi på zoo i Rotterdam & där träffade vi en surikat som vi knäppte kort på & snabbt tog till våra hjärtan. Så får jag presentera... the one, the only... Boris, den enögda surikaten...





Våren är på väg...

Idag när vi var på väg hem i bilen, så blev jag så jublande glad, för när jag kikade ut genom rutan så skådar jag plötsligt små krokusar (tror jag) väldans många, som sticker upp genom lergräset & bara ler sitt krokus leende mot mig. & plötsligt blev jag lite piggare & 2,5 timmars språk kursen ikväll kändes inte lika tung längre.
För vet ni va, våren är ju på väg med picknickar, sol, blommor, glass & långa cykelturer:)

RSS 2.0