Utmaning:)

Jag har blivit utmanad av Sara:)

4 av mina favorit program på tv
1. Dexter
2. Mcleouds daughters
3. Family Guy
4. Nigella (mat)


4 saker som jag gjorde igår

1. Jag åt hemmagjord cowboy soppa
2. Hade sex

3. Såg på film, Zack and Mira make a porno (komedi:)
4. Spelade Mahjong på datorn

4 saker som jag längtar till
1. Jobb
2. Sommar
3. Att mamma & pappa & Belle kommer & hälsar på i Maj
4. Barn

4 favorit restauranger
1. De Waal
2. The old pal
3. Albertina
4. Diggels

4 saker på min önskelista
1. Att min rosacea försvinner
2. Att mina vänner kan hälsa på mig i Holland:)
3. Ett jobb jag trivs med
4. Att bli mamma i framtiden


Jag & Håkan utmanar alla som läser & som tycker det är skoj (Jenny, Jenny & Tess kanske:)...
Doei Doei!


Wilt u dit ook hebben?

I Sverige har man ju små skyltar som säger: Akta barn, kör sakta & liknande. I Holland har man tagit ett steg längre. Se bild nedan, ett barn med ett avbrutet ben, avsliten arm, blod & texten, som ungefär säger, vill du också få detta? Lite läskigt & förbryllande, men tror inte det hjälper, för de kör som dårar:)


Något konstigt har hänt med mig, när jag var yngre hände det aldrig. Jag har blivit åksjuk på gamla dar:) När jag åker bil eller buss korta sträckor, blir jag alldeles svettig & känner mig mycket illamående. Jag har hört att det ska finnas en punkt i handleden man ska trycka på, så illamåendet går över. Jag har övat, jag trycker & trycker & trycker, men jag hittar aldrig rätt.

Nu har jag iallafall fått mitt nya resekort (för buss & andra allmänna åkdon), så åksjuk eller inte, dags att upptäcka Rotterdam:)


Just ja, supertråkigt, letar desperat efter en ny, bra foundation, hjälp, hjälp, hjälp mig!



Håkan känner att han har haft tur!

Idag drömde jag att man hälsade på folk, genom att dra upp tröjan & visa tuttarna för dom. Vart jag än gick, drog män & kvinnor upp tröjorna & visade sina bröst. Det var obehagligt:) Undrar vad den drömmen betyder?

Jag läser just nu, Vilda svanar av Jung Chang. Det är en familjekrönika om en kinesisk familjs överlevnad genom ett århundrade av katastrofer. Kanske en tråkig beskrivning, men den är värd att läsa. Jag har precis kommit igenom delen med snörda fötter:

"Hennes egen mor som hade snörda fötter, lindade först en sex meter lång vit tygremsa om fötterna och vek in alla tårna utom stortån under fotsulan. Sedan lade hon en stor sten ovanpå för att krossa benen i fotvalvet. Mormor skrev förtvivlat av smärta och bönföll henne att sluta. Hennes mor fick stoppa en tygbit i munnen på henne för att hon skulle tystna."

Jag läste någonstans att fötterna inte skulle vara större än 12 centimeter. Jag tog en linjal o tittade var mina skulle hamna, fruktansvärt, ont. Håkan är mycket glad av han inte fanns i Kina på den tiden!

På bilden ser ni min nya kompis, man får inte vara kräsen här i Holland:)
 

Ibland vaknar man & känner sig en smula annorlunda:)

Imorse när jag vaknade kände jag mig såhär...


Först blev jag vettskrämd när klockan ringde. Sen en aning vilsen i skallen, då jag var 1 sekund från att tvätta ansiktet med hårgele:)...


Men med lite bacon i magen börjar fredags känslan smyga sig på:)

Idag blir det ett försök att laga pizza, svårt när ugnen har en egen vilja & för det mesta bara värmer från ena sidan.


Imorrn blir det födelsedagskalas hos pojkvännens mamma. Träffa alla släktingar, känns lite läskigt, men roligt. Sen pussar man tre gånger på kinden när man träffas, nästan alltid. Det finns en äldre herre som alltid försöker komma närma min mun, hm, undanmanöver!

Det konstiga är att de inte bara säger grattis till mamman, utan alla säger grattis till alla, som att pojkvännen ringer sin bror & säger grattis med mamma:) Så imorgon måste jag säga grattis till alla jag ser, hehe, lite underligt!


Ha en fin helg!


Where's my money???



Hahaha, gillar detta:)

Konstiga toaletter:)



Söt bebis:)
Tänkte bara nämna att när jag sitter på toaletten så ser jag Hollands högsta torn (euromast), det är en smula tufft:)

Holland har annorlunda toaletter, det är inte vatten rakt ner, utan först en platå liksom. Det tycker jag är lite läskigt & en aning äckligt. Nästan så att jag måste importera o installera en svensk toalett, mjaa:)


Kalles - Creamed smoked roe:)

Igår var jag och pojkvännen på Ikea. Blev barnsligt glad över att se svenska namn överallt, hehe. Sedan köpte jag falukorv (favoritkorv?) och kalles kaviar på den lilla ikea mat affären. Nu fattas det bara OLW ostkrokar, de har inte dessa i Holland...

Under butik vistelsen hörde jag en svensk man berätta för sin flickvän om olika saker. Jag fick en desperat känsla att han måste få veta att även jag var svensk. Superskumt. Med hög röst sa jag till pojkvännen...
 -Kolla Falukoooooorv, men se här Kalles kaviar, underbaaart, haha:)
Fantastiskt patetiskt må jag säga, men det är roligt att se eller höra något svenskt när man inte är i Sverige.

Idag har jag shoppat med Mamma Ria och hon frågade om jag ville ta hål i öronen, så då gjorde vi det:) Mina öronsnibbar är röda & svullna som attan, men däri blänker ett par silver örhängen, vackert!


"What we do in life, echoes in eternity"



En av mina favorit filmer & även denna låt... Rysningar:)

Mini market update...

Igår (fredag) runt 21.00.


Jag vankade lugnt, runt i lägenheten och slängde ett öga genom balkong fönstret. Jag hoppade till, vad är det jag ser, en svart van parkerad på trottoaren utanför mini market, män som bär ut stora svarta lådor, på en freeeeedag, de har alltid stängt på fredagar, alltid.

Detta bevisar ytterligare min teori att det är något mystiskt med denna affär (haha:).


Här I Holland får man röka på o så, men inte lagligt att producera själva drogen, kanske de har ett helt plantage nere i källaren och fredagar är leverans dag. Här kommer bildbeviset...





Hehe, kan ju också vara så att jag är en aning paranoid och att lådorna var bananlådor, men i de lugnaste vatten...

Ja just ja, i Holland funderar de på att låta en "kommun" lagligt producera cannabis istället. Så att de på så vis får bort de kriminella personerna som nu gör det på olagligt vis. Lycka till:)


Superstar Jenny

Idag är det fredag, gillar fredagar!
Jag lyssnar på Nelly Furtado, Forca & dansar omkring som en vilde i lägenheten:)

Min pojkväns mamma har varit här & nu har jag lärt mig göra holländska köttbullar. Superstora, som 6 svenska i 1 ungefär, som jag längtar att sätta tänderna i.

Har förresten kommit på en konstig sak om mig själv... Jag blir livrädd när det ringer på dörren, vill helst springa & gömma mig, andningen blir hetsig & jag undrar vem det kan vara. Undrar varför, måste ha hänt något traumatiskt i mitt förra liv:) Oftast är det ju inte någon helpsycho, massmördare med kniv som står där utanför, utan bara den helt ofarliga postkillen... Hm, jag måste bearbeta detta på något vis! Någon som känner igen sig eller har något annat konstigt drag i sig?

Ikväll ska jag rocka skiten ur Rotterdam, eller iallafall ur vår lägenhet. Superstar Jenny kryper fram ur sitt skal, då singstar är på tapeten:) Imorrn är det födelsedagskalas hos Arne (hehe) & på söndag blir det shopping i Rotterdam & Mamma Ria mat!

Håkan hälsar!

Holland update...

Jag pluggar holländska hemma i väntan på att kursen ska starta. En mörk mansröst som säger - Repeat after me : u, u, u, ik, ik, ik.. Now how do you say you in dutch... Jenny: uuuuuuu. And how do you say I in dutch.. Jenny: Iiiiiiiik... Hehe, skulle ha hört mig, lät som ett snedtänt holländskt mumintroll:)

Vet fortfarande inte om bagaren & slaktaren är med i knark verksamheten.

Idag gick jag in på en liten zoo affär, kollade runt, såg söta kaniner. Sen skulle jag gå ut & då frågade tjejen vid kassan något på holländska, jag sa att jag inte förstod, då sa hon -you like rabbit, only 10 euro, only 10 euro:) Haha, jag sa att jag måste fråga min pojkvän!

Jag har varit förkyld, & fick värsta sexigaste, rispiga rösten, gick & pratade med mig själv hela dagarna för jag lät så tuff:) Men nu har den normala rösten återfunnit sig. Nästan lite synd, mja!

Nu ska jag städa & dona så det blir fint till helgen. Imorrn är det tacos & vin kväll med en touch av singstar, mys:)

Håkan saknar Sverige lite grann, men idag ska han få lite pedikyr så då blir det nog bättre. I Maj kommer mamman o pappan & söta lillesystern & hälsar på, längtar massor!

Doei Doei...


Somewhere over the rainbow...

Ibland har man dagar, då man önskar sig långt bort, där inga bekymmer finns, bara varm sand mellan tårna, solen som värmer och det blå, blå vattnet som aldrig tycks ta slut...
Sådana dagar brukar jag lyssna på denna sång och då känns allt plötsligt lite lättare...


Kom & hälsa på:)


Tre saker jag är glad över just nu...

Jag drömmer alltid väldigt mycket, varje natt...
Ibland om vardagliga saker som att jag städar, ibland att jag flyger, Ibland även i film form så att eftertexterna kommer efteråt, skumt men roligt!
Inatt drömde jag att Matthew McConaughey var min bror, vi satt i mitt barndomshem o pratade om ditt o datt o åt min mammas äppelpaj, man kan ju drömma om värre saker, hehe:)

Oprah nämde förresten något som fastnat hos mig, att man ska räkna upp tre saker som man är lycklig över varje dag!Det kan vara precis vad som helst... kan vara en person, att man inte har eksem, frukosten man åt...
Idag är jag glad över:
1. Min pojkvän, som alltid får mig att skratta!
2. Mina vänner, som alltid finns där (även om vi ses sällan)!
3. Att jag ska få åka till Budapest o bo på finfint hotell o äta massa goa middagar med min älskling, alldeles gratis:)
Vad är ni lyckliga över just idag?

Jag hittade massor med Nalle Phu citat idag, gillar den björnen!
"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

Fjärde mappen, fjärde fotot:)



Jenny (rockitbabyrockit), här har du mitt fjärde foto i den fjärde mappen. Haha, vet inte riktigt vad det är, tror det är från en park i närheten med karuseller o sånt (ser ut som han vet något som vi inte vet, hehe:)
Känner sig Kaptein Sabeltann & Tess uppmanade att också lägga upp 4e mapp, 4e foto månne?

Idag blir det en mysig lördag, med vin o mat hos vänner! Imorrn ska jag på begäran gå undercover för att undersöka slakteriet på franselaan, mitt alias är, 'svensk turist vill ha bratwurst' (zweedse toerist wil braadworst)... :)

Ha en fin lördag!

Franselaan...

Tänkte berätta lite om gatan där jag bor.
Vi har många lustiga små affärer här, bland annat...
Franses beauty salon, där kan man bli vaxad, klippt eller få en härlig pedikyr till bra priser av Franses själv, en man i de övre femtio.
Sedan har vi bageri, slaktare och ett litet apotek, där en söt liten man säljer varor som förlorat sitt bäst före datum för längesedan.

Det finns även en liten minimarket, som jag starkt misstänker är involverade i knark verksamhet.
Bevis nr 1 - Hela familjen arbetar där på cirka 15 kvadrat, de kör fina bilar som tex porsche, meeeen, endast cirka fem personer handlar där per dag.
Bevis nr 2 - De har stängt på fredagar, hmmm...
Bevis nr 3 - För cirka ett halvår sedan, fick deras grannlokal, som var en pub (Snippies), stänga pga att någon sköts inifrån lokalens fönster och det uppdagades att puben bara var en fasad för knark affärer (typiskt, nu kan jag inte gå på deras lack o läder kvällar som de hade varje månad, hehe)

Men det positiva är att den lilla affären säljer färska grönsaker utanför butiken varje dag:)
Så är det här på Franselaan!

Pink!

Har hört att om himlen är rosa så beror det på föroreningar, någon som vet? Fint från balkongen iallafall:)


Fint från balkongen! Men har hört att rosa himmel är pga föroreningar, någon som vet? Eh, fint iallafall, där ska det drickas mycket vin:)


Håkan goes dutch

En vecka och två dagar har jag nu bott i Rotterdam, Holland...
Det känns precis som hemma, förutom att de pratar konstigt och att allt är platt som en pannkaka.
Jag älskar alla stenhus & att alla har extremt stora fönster, jag älskar stroop wafels (stora våffel kakor med siraps fyllning), jag älskar alla gamla väderkvarnar som "puttrar" runt runt, jag älskar solnedgången på vår balkong...
Jag älskar att äntligen ha hittat hem, att vara lycklig!

Håkan min extremt fula stortå (efter en tragisk Ruslana, wild dancing olycka), stormtrivs också i de nyinköpta, vita, ludna tofflorna & jag har på känn att han också kommer trivas i lös tå nageln som jag planerar för hans sommar outfit, hehe.

Ok, nu dags för motionscykeln!
Doei Doei så länge,

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0