Köksbord & sushi

Har varit ledig fredag & lördag & nu söndag. Härligt! I fredags var jag på "bakdate" med två kollegor. Jag gjorde drömmar och chokladbollar (som de älskade).
Sen på kvällen åt vi god mat hos Chris föräldrar, rullade hem:)

Igår var jag och letade möbler med Chris syster, hittade supersköna stolar, som på bilden nedan men med ett fint grått tyg istället för läder. Ska ta med mig Chris nästa vecka så han får provsitta dem, får se vad han tycker. Vi har hittat en bord som vi beställer enligt de mått vi vill ha och sen fixar de white wash på det:) Hoppas de blir som vi tror.

Jag har även ätit sushi för första gången, mmm va gott (fast bilden är superhemsk, mitt indian-namn är Red eye-No neck).

Idag ska jag laga köttfärslimpa med bacon för första gången, hoppas det blir lyckat=)





Smulpaj

Vad har vi här?
 Mmm, smulpaj +  = Kärlek

Söndagar är perfekta bakardagar, strosa runt i pyjamasen & slänga ihop en smulpaj=)
Provade just en bit, lite för ivrig, brände gommen, men gooo var den!
Denna ska nästintill dränkas i vaniljsås (direkt importerad från moderlandet). Så äter jag min smulpaj, ingen paj syns under lagret av sås. Himmelskt!
Min krullboll Chris däremot, han tar en liten miniportion av såsen, men desto mer paj.
Det tycker jag är konstigt, men jag klagar inte, desto mer vaniljsås blir över till mig=)

Mysig söndag!

Veckan som gått...

Jag hann inte säga måndag innan det var fredag=)
Denna vecka har jag hunnit med;
Jobbfest (middag & bowling & mötte katten Noudles som jag blev kär i)...
teammanagers-programs möte...
träning i "customer contact" (med rollspel med en riktig skådis, himlar vad intensivt & lite jobbigt)...
språkkurs & sen har jag också hunnit med att jobba resten av dagarna!

Pust, mycket skoj, men skönt med en ledig helg nu=)

Imorrn blir det möbeljakt och sen potatisgratäng med pepparstek och förståss melodifestivalen! Men jag tycker nooog att det var bättre förra året. Men kanske poppar det upp en favorit imöra:)

 

På sista bilden ser ni Chris underbara syster. Nu även kallad Giant siz & hon kallar mig Dwarf siz=) 
Smeknamnen fick vi från denna bild (nyårsafton 2009)...

 Haha=)

Möbel jakt:)

Idag har vi kollat efter möbler. Vi vill ha ett nytt stort matsalsbord med stolar till köket i vårt nya hem:) Idag har vi hittat två olika som vi gillar, men ännu inga stolar som säger "kom & köp mig".
Leveranstiden är cirka 8 veckor, så vi har fortfarande tid att leta. Jag är lite sugen på ett stort träbord, lite slitet vitt, men idag har vi bara sett snygga ek-bord. Nästa lördag fortsätter jakten!

Ikväll blir det melodifestival och flygande jakob. Chris syster kommer också och kollar (flygande jakob är hennes svenska favoritmat). Mysig lördag!



Bord nummer två är hitills favoriten. Det är lite bredare, mörkare & robustare än det första, men ja, de är ganska snarlika, förutom att nummer två är dyrare. Vi får se vad vi hittar nästa helg.
Ny säng vill vi (läs:Chris:) också ha, men inte den på bilden, lite för mycket "glamour" för oss. Skoj att leta möbler iallafall!


I min mobil:)

Denna vecka har bara svischat förbi. På måndag & tisdag var jag på träning med jobbet, riktigt lärsamt + skoj & fick sova över på hotell:) De hade ett stort badrum med badkar på hotellrummet, så himla härligt att krypa ned i ett bubbelbad! Snart har jag mitt eget badkar, vilken lyx för en frysen liten tös som mig:)

Nu fredagsmys med älsklingen!


Söndags frukost...

Jag & Chris har många små traditioner tillsammans, till exempel fredagsmys, då beställer vi kinamat eller världens godaste margarita pizza (oså sjunger vi, nu är deeeet fredagsmyyyys när vi kommer hem efter jobbet på fredagarna), att vi skålar med te på kvällarna, att vi har en dikt som vi delat i två, så när jag säger ena delen så rimmar han med den andra, eller att vi gör "high five" åt saker vi gillar & "non high five" åt saker vi inte gillar=) Små saker som vi delar, som gör oss till vi.
Sånt är viktigt tror jag, att man bygger egna små traditioner.

Nu har vi en ny tradition, söndagsfrukost! Vi gör den extra speciell, med hemmagjorda (nästan) croissanter & så sitter vi länge och äter, lyssnar på musik, dricker kaffe, pratar & bara myser att vi har en dag ledig tillsammans.
Nästan som när jag bodde hemma med mamma & pappa. Då hade vi också extra speciell söndagsfrukost, mycket olika pålägg, juice... frukost som man längtade efter=)

Nyvaken krullboll, sötaste!

Solen går upp...

Idag är jag ledig. Härligt! Men det betyder även att jag måste jobba på lördag. Men det gör inget, har ju någonting roligt att se framemot på kvällen... Melodifestivalen:) Haha, jag är melodifestivals-freak & tvingar Chris att kolla på varje deltävling. Men han verkar faktiskt också tycka om det (jag mutar även honom med massor av choklad).


Jag älskar att vakna tidigt, sitta med en kopp kaffe & se solen gå upp över Rotterdam. Det är en av sakerna jag kommer att sakna med denna lägenhet:)

Ps.
Jag klarade nivå tre holländska. Jag fick en ny namnskylt av mina kollegor, trespråkig (nästan):)

RSS 2.0